logov8
Korea-Flag-128

Podiumplekken in Best

Podiumplekken voor Shijak bij Sparringstoernooi in Best

 

2x zilver en 1x brons bij het Kawarmala sparringstoernooi in Best (Eindhoven)

 

Afgelopen zaterdag deden zes deelnemers van Shijak Taekwondo mee aan het Kawarmala Sparringstoernooi in Best.

alt

Aan dit jeugdkampioenschap tot 14 jaar deden circa 250 deelnemers mee.

Voor Shijak Taekwondo deden mee: Anisah Chand, Sander Horsthuis, Boyd Hagebeek, Ishaan Harylallsingh, Emma Kuur, Cailyn Kaslim en Max Duyverman. Scott Jochems en Wahed Suker waren uitgeloot en konden helaas niet meedoen.

De deelnemers werden begeleid en gecoacht door Anand Harylallsingh.

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boyd

Na een goede warming-up van de coach Anand Harylallsingh bond Boyd de strijd aan in een poule van 7 deelnemers. 

Boyd was in de voorronde goed opdreef en won de wedstrijd glansrijk met 12-0. In de finale kreeg hij felle tegenstand. Met een gelijk stand van 6-6 werd de partij gestaakt. In de strijd om de golden point (eerste punt wint), was zijn tegenstander net iets te snel en scoorde de golden point. Boyd werd 3de in zijn poule.

 

Emma

Emma knokte in de kwartfinale heftig. Ze won haar partij in de halve finale met 12-11.
In de finale voor de 1ste en 2de plek was Emma danig uitgeput, dat ze de felheid van de vorige partij helaas miste. Gaandeweg de partij kwam ze steeds meer achter te staan en verloor de partij. Emma werd 2de in haar poule en nam met gemengde gevoelens haar beker in ontvangst.

 

Sander

Sander kon in de eerste helft van de halve finale niet goed in zijn spel komen. Hij liep vast tegen een muur van aanvallen. In de tweede helft prikte hij regelmatig door de verdediging van zijn tegenstander en won uiteindelijk de partij. In de finale was Sander al goed opgewarmd. Hij kwam nu meer in zijn spel. De strijd ging gelijk op. Op het laatste moment maakte zijn geduchte tegenstander net een punt en won de wedstrijd. Voltrots nam Sander zijn verdiende beker voor de 2de plaats in ontvangst.

alt

Max

Voor Max was het zijn eerste wedstrijd buiten de club. In tegenstelling tot de interne clubkampioenschappen werd Max behoorlijk verrast door de felheid van zijn tegenstander. Hij bleef knokken, maar zag geen kans om tegenpunten te maken en verloor de wedstrijd. Aangezien er een knok-out systeem werd gehanteerd was het einde oefening voor Max.

 

Cailyn

Cailyn had de pech dat ze in de voorronde tegenover een lange tegenstander stond die onafgebroken in de aanval ging. De counters van Cailyn had geen effect op haar tegenstander. Ze bleef naar komen en punten maken. Cailyn heeft veel weerstand geboden, maar verloor de wedstrijd.

 

Ishaan: ingezonden stuk

Ik was de een na laatste van mijn groep. Ik had een tegenstander die lang was. Maar jammer genoeg is het 3-0 geworden. Voor hem dus helaas. De volgende keer beter en veel meer bewegen.

 

Anisha: ingezonden stuk

Ik was de laatste van mijn team. Toen ik op het veld stond was ik best zenuwachtig. De scheidsrechter zei soms dat we niet alleen moesten staan maar ook vechten, omdat we niet echt gingen trappen. In het begin was het 2-1 en zo is het ook gebleven. Ik heb de wedstrijdstrijd verloren.

 

Kortom iedereen heeft goed zijn best gedaan en veel geleerd.

We kunnen terugkijken op een geslaagd sparringstoernooi in Best.

Laatst bijgewerkt op dinsdag 16 oktober 2012 20:23

Activiteiten

Geen evenementen