logov8
Korea-Flag-128

WorkshopsWaterland

 Workshops Shijak Taekwondo op basisschool Waterland

Dinsdag en woensdag 25 en 26 september heeft Shijak Taekwondo in het kader van veiligheid, normen en waarden, respect, discipline en positief presteren workshops verzorgd op de basisschool Waterland.

De workshops werden verzorgd door enkele leraren van Shijak en de zeer enthousiaste gymleerkracht meester Ruben.

De lessen zijn gegeven aan de groepen 5 t/m 8. Gezien de beperkte tijd was het niet mogelijk om deze lessen ook aan de groepen 2 t/m 4 te geven. Deze leerlingen mogen uiteraard ook gebruik maken van de aanbieding van Shijak Taekwondo, om gratis proeflessen te volgen op de dinsdag, woensdag en vrijdag om 18.30 uur.

altZie meer foto’s op de website: www. Shijak.nl/foto_film/foto’s

Meester Ruben had een echt taekwondotenue aan en deed vanaf de eerste les mee met de workhops. De kinderen waren trots op meester Ruben die erg goed meedeed. De kern van de training was, hoe om te gaan met elkaar, normen en waarden, respect, discipline, herkennen en erkenen van pestgedrag, voorkomen van ongewenst gedrag, verantwoord sporten en positieve houding en gedrag.

alt

Naast deze aspecten die in de taekwondotraining zitten zijn 3 onderdelen van de taekwondotraining behandeld, zelfverdediging, gecontroleerd met de juiste techniek trappen op kussens en wedstrijdsparring. De training werd beëindigd met een korte ademhalingsmeditatie om rust, zelfrespect en helderheid van de geest te bevorderen.

Naast het enthousiasme en inzet van de leerlingen ging meester Ruben helemaal op in zijn rol om de leerlingen deze belangrijke vaardigheden eigen te maken. Het is gebleken dat een gymleraar een zeer belangrijke rol kan vervullen in het positief beïnvloeden van zowel de lichamelijke als de geestelijke vorming van de individuele kinderen en het groepsgedrag.

Een positieve ontwikkeling om pesten te voorkomen, wederzijds respect en de veiligheid te vergroten.

Naast deze serieuze onderwerpen waar de leerlingen met volle overtuiging aan meededen was er gelukkig ook tijd en gelegenheid om te lachen en enkele demonstraties te zien van de leerlingen die al bij Shijak Taekwondo trainen.

Meester Ruben had de smaak zodanig te pakken, dat hij s-middags ook assisteerde bij de training. Zijn enthousiasme werd steeds groter als een leerling blijk gaf van enig talent. Uit onze ervaring en uit zijn aanhoudende positieve reacties kon afgeleid worden, dat er veel kinderen zijn met talent voor taekwondo. Andere kinderen hebben taekwondo hard nodig om zelfvertrouwen, zelfbeheersing te krijgen en assertiever te worden.

Helaas is een workshop van 40 minuten onvoldoende om reflexen te kweken en geoefend te raken in de vele aspecten van persoonlijke ontwikkelingen die de training van Taekwondo behelst.

Om dieper op de taekwondoaspecten in te gaan heeft Shijak Taekwondo aangeboden om meerdere gratis lessen te volgen.

Hierbij wil ik de directie van Waterland, meester Sjaak en in het bijzonder meester Ruben bedanken, die deze leuke en leerzame dag mogelijk hebben gemaakt.

We hopen in de toekomst meer in dit samenwerkingsverband te kunnen doen.

Foto’s zijn te zien op de site van Shijak Taekwondo: www. Shijak.nl/foto_film/foto’s

 

Namens Shijak Taekwondo
Cyriel en Arjen

 

 

Laatst bijgewerkt op woensdag 17 oktober 2012 13:30

Activiteiten

Geen evenementen