logov8
Korea-Flag-128

Trainers van Shijak naar de Olympische Spelen in London 2012

Shijak taekwondo op de Olympische Spelen London 2012

 

Enkele Taekwondotrainers van Shijak waaronder Mitchel Ramdjiawan en Pim van der Helm vertrokken naar Londen om daar het Olympisch Taekwondo toernooi te aanschouwen. Dit keer vertrok Mitchel niet als deelnemer, maar als trainer om voor de taekwondoka’s van Shijak de weg te bannen om snel naar de top te kunnen doorstromen.

alt

De Excell Arena in Londen is eigenlijk een heel groot complex waar 7 verschillende Olympische Sporten hun wedstrijden hadden n.l. Judo, Taekwondo, Boksen, Worstelen, Gewichtheffen, Tafeltennis en Badminton.

 

alt

 

De sfeer en enthousiasme in de hal gedurende de wedstrijden was overweldigend ! Natuurlijk extra wanneer een Engelse sporter moest aantreden.

Het Olympische Taekwondo Toernooi in Londen stond enigszins in het teken van een intensieve vernieuwing die het Taekwondo sparring heeft ondergaan na de Spelen van Beijing in 2008.
Zo werd er in Londen gestreden met elektronische borstpantser, werd het nieuwe scoringssysteem toegepast (1 of 2 punten voor lichaamstreffers en 3 of 4 punten voor hoofdtreffers) en werd het video revieuw systeem gebruikt.
Zonder meer kan worden gesteld dat de vernieuwing het Taekwondo veel goeds heeft gebracht. Doordat de hoofdtreffers veel hoger worden gewaardeerd worden deze veelvuldig geprobeerd, wat enorm veel spektakel met zich mee brengt en het Taekwondo als kijksport veel aantrekkelijker maakt.

Het Olympische Taekwondo Toernooi kende vele verrassingen, zo scoorde het normaal toonaangevend Korea zeer matig op dit toernooi met slechts 1 Goud en 1 Zilver en moest in het landenklassement ( optelling van alle medailles) zelfs Spanje en China voor laten gaan.
Voor verrassend Goud zorgden b.v. Servië en Argentinië.
Nederland met Tommy Mollet won zijn eerste partij van Egypte maar ging er daar na uit tegen Armenië. In de strijd om de bronzenplak verloor Tommy nipt in de zeer spannende laatste seconde. Gedurende de gehele wedstrijd ging de strijd gelijk op, waarbij Tommy regelmatig voorstond. Zijn tegenstander kreeg regelmatig waarschuwingen die zicht in pluspunten voor Tommy vertaalde. Uiteindelijk heeft hij de strijd met 9-8 verloren.

Met de actuele opgedane nieuwe kennis en ervaring zullen de trainingen vanaf 27 augustus weer bij Shijak starten met het oog op de NK, EK, WK en de volgende Olympische Spelen in Rio de Janeiro. alt

Hoewel de trainers van Shijak waaronder Mitchel en Winod wedstrijdervaring hebben opgedaan op de EK’s, WK, heeft Mitchel een paar jaar geleden ook meegedaan als deelnemer aan de Olympische Spelen voor Studenten in Belgrado. Deze kennis en ervaring is thans gedateerd en heeft Shijak besloten om naar London te gaan om kennis te nemen van de nieuwe sparringstactieken en strategieën.

Zie voor meer foto’s bij foto’s/film’s

Laatst bijgewerkt op dinsdag 16 oktober 2012 20:22

Activiteiten

Geen evenementen