logov8
Korea-Flag-128

WorkshopsEmmaüsschool

Workshops Assertiviteit&Veiligheid op basisschool Emmaüs

Maandag 1 oktober en vrijdag 5 oktober hebben enkele leerkrachten van Shijak Taekwondo in het kader van Assertiviteit&Veiligheid workshops verzorgd op de Emmaüsschool in Leidschendam.

Taekwondo is bij uitstek geschikt om de kinderen te leren hoe ze met elkaar kunnen omgaan en indien nodig ook voor zich zelf kunnen opkomen.

Voor meester Maarten was taekwondo nog onbekend. Na het aantrekken van zijn taekwondotenue kwam het Taekwondo gevoel vrij snel naar boven.

alt

Zie meer foto’s op de website: www. Shijak.nl/foto_film/foto’s

De zelfverdediging van taekwondo begint al bij de juiste houding en gedrag. Deze uitstraling kan conflicten direct vermijden. Ook beheerst verbaal kunnen verweren en uitstraling is een uitgangspunt om uit de problemen te blijven.

Daarbij komt het aspect zelfrespect en respect voor anderen die het leven een stuk aangenamer kunnen maken. Ook voor de personen die de neiging hebben om te pesten of slachtoffer zijn van pesten is er een groepsessie bij deze training gewijd.

Bij de praktische zelfverdediging onderdelen kwam meester Maarten helemaal los. Deze training was het herkennen en erkennen van gevaar en hoe je hiermee kunt omgaan. Het vermijden van een confrontatie is het beste, maar als het echt niet anders kan moet je je zelf op een zodanig wijze verdedigen, dat het gevecht heel kort duurt en je zelf niet bezeerd.

Het aanleren en toepassen van de juiste technieken was dan een zeer bijzondere ervaring voor de leerlingen en de zeer enthousiaste meester Maarten. De kids gingen ook helemaal los op de trap en stootkussen, waarbij veel aandacht werd besteed aan de juiste technieken, de grove en fijne motoriek.alt

Bij de demonstratie zelfverdediging van vastpakkingen en wurgingen, wat levensreddend kan zijn, is aangegeven dit niet toe te passen totdat er voldoende ervaring is opgedaan in de reguliere lessen van Taekwondo. Wat de kids wel hebben meegekregen is direct reageren, om erger te voorkomen.

alt

Tenslotte zijn de beginselen van wedstrijdsparring bijgebracht, waarna de deelnemers met volle overtuiging enkele partijen met sparringsinzicht hebben mogen meedraaien.

alt

Meester Maarten die erg begaan is met de assertiviteit en veiligheid van de leerlingen bleef steeds langer doorgaan met de oefeningen en vond het jammer als de les was afgelopen.

Een zeer goede en gedreven gymleraar met het hart en hoofd op de juiste plaats.

Talenten

Tijdens deze training bleken veel kinderen aanleg en talent te hebben om heel ver te komen in Taekwondo. Daarentegen is geconstateerd dat er ook kinderen zijn, waarbij het hard nodig is om die taekwondolessen te volgen.

Helaas konden de leerkrachten van Shijak Taekwondo gezien de beperkte tijd van 45 minuten niet alle onderdelen van taekwondo laten zien en oefenen. Gezien de toegevoegde waarde voor de Emmaüs en de leerlingen is geopperd om een dergelijke training in het nieuwe jaar nog eens te herhalen met andere onderdelen van Taekwondo.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Omdat deze training te kort was, is besloten om alle leerlingen van de Emmaüsschool in de maand oktober enkele gratis lessen te geven in de gymzaal van de Emmaüsschool op de vrijdag van 18.30-19.30 uur.

Voor meer informatie en foto’s kunt u kijken op de site van Shijak Taekwondo: www. Shijak.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 070-320 22 20 na 20.00 uur.

 

Zie meer foto's en groepsfoto's foto's

Meester Cyriel en Anand

Activiteiten

Geen evenementen