logov8
Korea-Flag-128

Sport-In cultureel

Shijak Taekwondo workshops Sport Cultuur-In de Fluit Leidschendam

Dinsdag 23 oktober hebben enkele leerkrachten van  Shijak Taekwondo workshops verzorgd aan circa 300 deelnemers op het Sport-Cultuur- In evenement van de gemeente Leidschendam.

Dit evenement vond  plaats in het sportcomplex de Fluit. Voor  dit evenement zijn diverse sporten gevraagd om in de herfstvakantie de deelnemers meer te laten bewegen en kennis te maken  met deze sporten. De begeleiding en organisatie was uitstekend geregeld onder toezicht van Erwin van der Meulen.

Hieraan deden o.a. mee: Taekwondo, boxen, voetbal, korfbal, basketbal, badminton, hockey, springkussen en  judo.

Warming-up
Het evenement werd geopend  met een warming-up van Moves&Bonche.
De 300 deelnemers werden verdeeld in groepjes, die om de 25 minuten langs een activiteit moeten gaan.

Shijak Taekwondo


De kids werden bij Shijak Taekwondo opgevangen door Anand en Ishaan Harylallsingh  en werden geassisteerd door Rik Smit en Bas van Hoek.

Gezien de grote belangstelling voor taekwondo stonden veel volwassenen omstanders te kijken. Door
het enthousiasme van deze omstanders deden  enkele ouders ook mee aan deze workshops.

Respect en discipline

Voor de meeste kinderen was taekwondo nieuw. Ze werden direct geconfronteerd met respect en discipline. Vervolgens werden ze in zeer korte tijd keurig volgens de taekwondo etiquette opgesteld. Ze kregen een introductie wat taekwondo is en hoe je daarmee moet omgaan.

Confrontatie vermijden

Omdat taekwondo een fatsoenlijk wedstrijdsport is, werd ruim aandacht besteed aan hoe je een confrontatie kan vermijden. Hierbij is gedrag, uitstraling en wederzijds respect belangrijke aspecten. Als het echt niet anders kan, is je laatste redmiddel om je zelf te verdedigen. Wedstrijdsparren is cool, maar op straat vecht is helemaal niet cool en wordt zodanig verkondigd en bestraft door Shijak
Taekwondo.

Confrontatie aangaan
De basis stoot- en traptechnieken werden uitgelegd en geoefend. Toen begon het praktische
deel om  zelf te oefenen op de stoot en trapkussen. De kids waren in het begin ingehouden, naar kwamen  helemaal  los tot grote vreugde van de omstanders.

Wedstrijdsport
   
Om het geleerde verder in de praktijk te brengen moesten ze met volledig en veilige beschermingen enkele sparringswedstrijden meedraaien.

Talenten
Tijdens de eindtest bleken veel kinderen in deze zeer korte tijd toch veel geleerd te hebben en taekwondotalent te hebben. Een andere deel van de kinderen die doorgaans binnen kwamen met een
slachtoffer rol werden wel assertiever, maar behoeven meer training om op de juiste wijze  voor zich zelf te kunnen opkomen.

Gratis 2 proeflessen
Voor de kinderen die kampioen willen worden of meer voor zich willen leren op te komen, heeft Shijak
2 gratis proeflessen aangeboden in de trainingslocatie van Shijak aan de Leenkamp 11 op de vrijdag om 18.30 uur.

Voor meer informatie en foto's kunt u kijken op de site van Shijak Taekwondo: www.shijak.nl

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 070-320 22 20 na 20.00 uur.

Zie ook  folder van Shijak: klik hierop
Zie foto's op de site van de Shijak klik hierop

Laatst bijgewerkt op maandag 29 oktober 2012 11:45

Activiteiten

Geen evenementen