logov8
Korea-Flag-128

Pietentraining

Pietentraining 4 december 2012

Voor de jaarlijkse pietentraining van Shijak waren 3 pieten speciaal uit Spanje gekomen om nieuwe Kado-pieten te zoeken in Nederland.
  2DSC00515
De Kado-pieten moeten sterk, lenig, snel en aardig zijn. Deze punten zijn belangrijk om een goede Piet te zijn. De pieten moet zich ook goed kunnen verdedigen, omdat er altijd mensen zijn die de cadeautjes willen afpakken. Daarom kwamen de Pieten speciaal naar Shijak Taekwondo, omdat ze gehoord hadden dat bij Shijak een jaarlijkse Pietentraining was.

Met behulp van alle ouders hebben we in 10 minuten tijd een Pieten testroute in de Dojang van Shijak opgezet, waarbij de taekwondoka’s de behendigheden konden laten zien.
9DSC00514 11DSC00512
De Pieten hebben ook de boxzakken getest of ze echt waren. Een van de Pieten kon wel rake dolleoy’s geven op de zakken. Blijkbaar hebben ze toch een beetje geoefend.

Ook aan de veiligheid was gedacht door bij ieder toestel een paar sterke ouders neer te zetten. Omdat de muziekinstallatie ons in de steek liet, zongen we in het begin zelf de sinterklaasliedjes om de Pieten naar Shijak te leiden.

Gelukkig kwam de Disco-piet met zijn apparatuur, waardoor we echt mee konden zingen. Een soort van Sinterklaas Karaoke.
1DSC00496 6DSC00525
Het was dit jaar een moeilijk parcour: Taekwondotrappen op een evenwichtsbalk uitvoeren, snelheidstest door ringen, een steil dak beklimmen en alleen met de  armen afdalen, over het paard springen, salto maken met diverse trappen in de lucht, touw klimmen e n uiteindelijk diverse traptechnieken op de boxzakken met de juiste technieken. Wonderbaarlijk hebben bijna alle Shijak Taekwondoka’s dit parcour met succes afgelegd tot grote tevredenheid van de Pieten.
De laatste test namen de Pieten zelf af.   Het ging om een Split/Spagaat diploma. Alle Pieten in training moeten dit laten zien.
8DSC005069DSC00514
Welke Pieten voor deze test geslaagd zijn kan je op de site zien bij: Split/Spagaat.   bij taekwondo-info

Personen die nog geen Split/spagaat diploma hebben, kunnen dit in de les laten zien en zo kan je alsnog een Split/spagaat diploma gedurende het hele jaar halen. Je moet wel een fototoestel meenemen, zodat je leraar een foto kan maken van je Split en/of Spagaat.
Deze foto moet je opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Deze foto wordt dan op de website geplaatst.

1DSC00545 2DSC00544
Je kunt voor zowel de split als voor de spagaat een aantekening krijgen op je diploma.
Dus na je Split ook nog Spagaat diploma halen.
Zie meer foto's bij foto/film.

Nadat de Pieten in Spanje terug waren hebben ze Shijak een brief geschreven om ons en de ouders te bedanken. Ze hebben ons ook  een lijst opgestuurd van de personen, die in aanmerking komen om volgend jaar Kado-Piet te zijn.

Hierbij wil ik namens het Shijakteam alle ouders bedanken voor het helpen om de toestellen klaar te zetten en toezicht te houden voor de veiligheid.

Tot volgend jaar !!!
 

Laatst bijgewerkt op vrijdag 21 december 2012 23:51

Activiteiten

Geen evenementen