logov8
Korea-Flag-128

Podiumplaatsen op internatioaal sparringstoernooi

Shijak Taekwondo behaalt podiumplaatsen op internationaal  Sparringskampioenschap 

Boyd Hagebeek, Emma van de Kuur en Ishaan Harylallsingh behalen zilver en brons

Jl. debuteerde  3 goed voorbereide taekwondoka’s van Shijak Taekwondo met succes mee aan het internationaal sparrings kampioenschap mee aan de Open-Windmills Sparring in Dordrecht. Aan dit kampioenschap deden   circa 350 top-sporters mee uit de omringende landen. De deelnemers werden begeleid en gecoacht door Nickos Vassiliadis en Anand Harylallsingh.

Bij dit kampioenschap werd het knock-out systeem gehanteerd, waarbij de deelnemer  uitgeschakeld is bij de eerste verloren partij. 
 
Boyd, Emma en Ishaan  konden zonder veel problemen doordringen tot de finale.

In de finale kreeg Boyd het iets moeilijker. Het was zeer spannend. Boyd  stond om en om voor, maar behaalde net niet de eerste plek en werd uiteindelijk tweede.

Emma was erg gemotiveerd in de finale. Ze maakte al in het begin van de wedstrijd veel gecombineerde aanvallen en scoorde achterelkaar op de tegenstander. Na deze tsumani van aanvallen knokte haar tegenstander terug en kwamen ze gelijk te staan. De partij moest beslist worden, door degene die het eerste punt scoorde.
Na het startsein van de scheidsrechter, volgden over en weer flitsende aanvallen. De scheidsrechter riep de tegenstander van Emma tot winnaar. Zeer ontgoocheld bleef Emma staan, omdat  de toegekende punt op haar dekking kwam en onterecht was toegekend.  Zeer sportief feliciteerde Emma haar tegenstander en nam waardig haar 3de plaats in ontvangst.

Ishaan startte de finale met veel vertrouwen. Hij scoorde beheerst en doordacht veel punten op zijn tegenstander. Gaandeweg  de partij moest hij veel punten incasseren en verloor helaas de partij. Hij werd uiteindelijk 3de bij dit zeer prestigieuze internationale kampioenschap.

 


 

Laatst bijgewerkt op maandag 18 maart 2013 12:07

Activiteiten

Geen evenementen