logov8
Korea-Flag-128

Geslaagd voor zwarte band en hogere Dan-graad

Rianne der Weduwe en meester Anand Harrylallsingh van Shijak Taekwondo zijn cumlaude geslaagd voor de Zwarteband en hogere Dangraad in Taekwondo

Afgelopen is Rianne der Weduwe geslaagd voor de zwarte band en de Shijak meerster Anand Harylallsingh geslaagd voor de hogere Dan-graad in Taekwondo. Dit landelijk afgenomen in Drie-Bergen, waarbij alle zwarte banders werden geëxamineerd.

Bij dit officieel erkend examen , volgens de Taekwondo Bond  Nederland (TBN) worden de examens afgenomen door examinatoren  verbonden aan de ETU (Europese Taekwondo Unie). Het ETU maakt  onderdeel uit  van de World Taekwondo Federation (WTF) gevestigd in Korea. Hier worden alle zwarte banden geregistreerd en zijn de behaalde Dan-graden ingeschreven in de Taekwondopaspoorten wereldwijd geldig. Meester Winod Bansie heeft de examenkandidaten de afgelopen periode zeer uitvoering en intensief begeleid en getraind. Als examenpartner van Rianne der Weduwe heeft Wouter Staallekker uit de locatie uit Leidschenveen aan de Eendenplein 1 ook de afgelopen periode intensief met Rianne getraind om dit examen succesvol te kunnen afleggen. Meester Winod was zelf de examenpartner van meester Anand, die les geeft op de Leenkamp 11 in Leidschendam.

De examens begonnen om 9.00 uur het theoretische deel en vervolgde gedurende dag met het praktische examen, waarbij de kandidaten stevig aan de tand werden gevoeld met onderdelen als sparren, zelfverdedigingtechnieken, mes en stokaanvallen, arm- en beentechnieken en het breken van diverse dikke planken.  

In de ochtend.
Rianne en meester Anand hadden  deze zware test met voldoende taekwondovaardigheden cumlaude doorstaan en waren tot grote vreugde van de familie en vrienden geslaagd. De kandidaten en partners hebben voltrots de diploma’s in ontvangst genomen.


In het middagprogramma was het de beurt aan Cailyn om zich te presenteren aan de examinatoren. Ook Cailyn deed het op alle onderdelen zeer goed. Helaas is haar breektest op een reglementaire fout (verkeerde afmeting plank) afgekeurd. In december zal Cailyn dus zeker slagen voor haar 1ste poom.  Dit is erg jammer, omdat ze een perfecte zwarte band examen heeft gedaan.

Op alle onderdelen ruim geslaagd, maar helaas van de verkeerde planken.
Zie film hiervan op Youtube


Zoals te zien, baalt iedereen er stevig van.

De examens eindigden om 17.00 uur, waarbij na rijp beraad van de examinatoren bleek, dat slechts 20% van de kandidaten waren geslaagd.
Een zeer goed prestatie van de deelnemers en de Dan-trainer Winod BansieLaatst bijgewerkt op dinsdag 09 juli 2013 15:46

Activiteiten

Geen evenementen