logov8
Korea-Flag-128

Boyd Hagebeek Nederlandskampioen

Boyd Hagebeek van Shijak Taekwondo wordt weer Nederlandskampioen  

Boyd verslaat regerend en meervoudig Nederlandskampioen in hogere poule en veroverd met grote afstand goud bij dit internationaal taekwondotoernooi in het Topsportcentrum van Rotterdam.

 Aan dit internationaal taekwondotoernooi Dutch Open deden circa 90 Nederlandse deelnemers mee, die door natuurlijke selectie bestand zijn om deel te nemen aan dit toernooi.

Voor Shijak Taekwondo deden aan dit toernooi mee: Rianne der Weduwe, Cailyn Kaslim, Ishaan Harylallsingh en Boyd Hagebeek. Chellzy Reyes en Emma, die ook geselecteerd waren voor dit toernooi moesten helaas door omstandigheid dit toernooi overslaan.
De deelnemers werden begeleid en gecoacht door Mitchel Ramdjiawan en Anand Harylallsingh, die o.a. lesgeven in Leidschendam en Leidschenveen.

Het was een spannende dag, omdat alleen de beste clubs en deelnemers aan dit toernooi meededen. Hieronder waren ook buitenlandse deelnemers en veel deelnemers die ruime ervaring hebben met internationale toernooien.

In de grote poule van Boyd was Jules Jacobs uit Brabant favoriet voor de titel.  Vorig jaar is Boyd ook al Nederlandskampioen geworden in een jongere poule.Dit is Boyd geplaatst in de poule van 11-14 jaar.
Hiermee is Boyd de jongste deelnemer in zijn nieuwe poule. Jules (14 jaar) die vorig jaar uitgeroepen werd tot sportman van het jaar en regerend Nederlandskampioen, was erg overtuigd van zijn zaak. om wederom zijn titel te
 behouden. In de eerste ronde nam Boyd zeer verrassend al een ruime voorsprong op zijn tegenstanders. Deze voorsprong werd in de volgende partijen steeds groter. Tenslotte wist Boyd met ongekende puntenverschil de goudenplak te behalen en werd tot zeer grote vreugde van zijn coaches en supporters tot de beste deelnemer in zijn poule uitgeroepen. Naast deze titel heeft hij op Europees niveau ook de deelnemers uit de andere landen verslagen. 


Ishaan, die ook in de poule van Boyd zat heeft het goed gedaan, maar wist geen podiumplek te veroveren. Hij eindige als 6de in deze poule.

Rianne had het extra zwaar, omdat zij in een poule zat van deelnemers die in het Nederlandsteam zitten en jarenlange  WK ervaring hebben.  Rianne had veel moeite om zich staande te houden. Zeer dapper maakte ze haar partijen af en werd zeer tevreden 7de in haar poule.

Cailyn, die in een poule van 15 deelnemers zat, heeft een goede prestatie geleverd om toch 6de in haar poule te eindigen.

Ondanks dat deze deelnemers geen podiumplek konden veroveren, waren ze erg blij, dat Boyd en Shijak Taekwondo een zeer goede prestatie hebben geleverd. Het  topsporttraining- en ontwikkelingprogramma van Shijak Taekwondo begint nu vruchten af te werpen voor Shijakleden, gemeente Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen. 

Laatst bijgewerkt op dinsdag 24 september 2013 14:23

Activiteiten

Geen evenementen