logov8
Korea-Flag-128

Shijak wordt District West Kampioen

Shijak Taekwondo wordt kampioen van de regio Midden en west Nederland

5 van de 6 deelnemers van Shijak Taekwondo veroveren podiumplaatsen bij de district kampioenschappen van midden- en west Nederland

Afgelopen zaterdag hebben 6 deelnemers van Shijak Taekwondo deelgenomen aan de regionale taekwondowedstrijden voor de titel Midden- en West Nederlands kampioen  in Hoorn(NH). Dit toernooi is tevens een kwalificatietoernooi voor de deelname aan de Nederlandse kampioenschappen.

De eer van de locatie Leidschenveen en Leidschendam werd verdedigd door Cailyn Kaslim, Rianne der Weduwe, Boyd Hagebeek, Emma van der Kuur en de 2 debutanten Ritvi Banwari en Femke van der Kuur.

Het was vroeg opstaan en een flink stuk rijden, om de strijd aan te gaan voor de regionale titel. Femke opende het toernooi voor Shijak. Omdat dit haar eerst grote toernooi was ze in de eerste ronde licht gespannen, maar herstelde snel in de volgende rondes. Ze behaalde vrijsnel de 1ste goudenplak voor Shijak.

Cailyn, die 3 weken geleden bij de Open Nederlandse Kampioenschappen de grip op het toernooi was kwijtgeraakt en net een podiumplek had gemist, nam nu revanche en liet haar tegenstanders nu ver achter zich. Ze veroverde glansrijk de eerste plek en werd uitgeroepen tot kampioen. Daarnaast behaalde zij het hoogste puntenaantal van de dag.

Boyd startte het toernooi als favoriet. Ondanks deze druk en spanning, wist Boyd zeer professioneel de kalmte te bewaren en zeer gefocust zijn positie te verzegelen in goud.

Rianne uit Leidschendam stond in de voorronde en halve finale ruim aan kop. In de finale werd ze geteisterd door oneigenlijke punten toekenning van enkele juryleden. Ondanks het protest van haar coach Mitchel Ramdjiawan, eindigde ze als 3de in de poule. Het is erg jammer voor Rianne. Ze is vastberaden dit bij de Nederlandse kampioenschappen weer recht te zetten.

Emma die optimaal in vorm was, deed het uitermate goed.  Ze wist op de juiste momenten de punten te halen.
Gevoelsmatig ging de strijd tussen Cailyn en Emma. In de finale knalde ze extra om haar podiumplek te verzekeren.
Emma is uiteindelijk 3de geworden in haar poule.
 
Als aanstormend talent voor Shijak debuteerde Ritvi voor Shijak bij dit toernooi. Enigszins bevangen door de menigte en grote zaal, heeft hij redelijk de zenuwen kunnen bedwingen.

Hij heeft goed gepresteerd en werd zeer trots 4de in zijn poule uit de beste deelnemers uit midden en West Nederland.

Een zeer goed prestatie van Shijak en de deelnemers.

 Laatst bijgewerkt op maandag 07 oktober 2013 20:47

Activiteiten

Geen evenementen