logov8
Korea-Flag-128

EDU Sparring 10 nov 2013

Succesvol Edu selectie sparringstoernooi bij Shijak Taekwondo voor regio Haaglanden.

Afgelopen zondag hebben enkele gerenommeerde taekwondoclubs uit regio West w.o. Shijak Taekwondo Leidschendam en Leidschenveen, Ilyo Zoetermeer, KISA Ypenburg  en Choidokwan uit Maarssenbroek meegedaan aan het Edu-selectie sparringstoernooi Haaglanden.

Dit toernooi had als insteek om de talenten uit de regio educatief slimmer te laten sparren en een selectie te maken voor de deelname aan o.a. de NK.
Aan dit toernooi deden circa 60 talenten geselecteerde talenten van 6 tot en met 23 jaar uit de regio mee in Leidschendam.
Ook waren zeer ervaren en aanstormende scheidsrechters en coaches voor educatieve doeleinden.

De deelnemers werden ingedeeld in niveaus, waarbij de lat hoger werd gelegd dan normale toernooien.
Volgens de Taekwondo Bond Nederland (TBN) regels moeten de deelnemers in vaste gewichtklasse en graduatie ingedeeld worden.Bij dit toernooi zijn alle deelnemers uit educatieve redenen in een moeilijker klasse ingedeeld.
Dit resulteerde in zeer spannende partijen. Ook de educatie van trainers, coaches en scheidsrechters was een groot succes. De scheidsrechters waren zeer scherp en bestrafte de deelnemers bij onsportief gedrag. Omdat het traditionele wijze van puntentoekenning door middel van het klikken van de hoekscheidsrechters met bamboe stokken zeer transparant is, konden de toeschouwers ook de punten toekenningen beoordelen. Het was een zeer leuk en gemoedelijk toernooi in samenwerking met de clubs.

In de ochtend konden de deelnemers tot 11 jaar hun kunsten laten zien en in de middag de  deelnemers vanaf 11 jaar. De deelnemers hebben hun talenten kunnen ontwikkelen en hebben bij dit toernooi de volgende podiumplaatsen behaald:


Voor meer informatie analyse en scores kunt u zich wenden tot één van de leraren van Shijak. De scores liggen in de locatie Waterland.

Zie enkele foto’s hieronder:
Zie meer foto's:http://www.shijak.nl/index.php/fotofilm/fotos

Voor meer informatie: website www.Shijak.nl, e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Trainingslocaties: Waterland  Leidschenveen Eendenplein 1 en Leidschendam’ t Lien  Leenkamp 11.


Laatst bijgewerkt op zondag 17 november 2013 20:33

Activiteiten

Geen evenementen