logov8
Korea-Flag-128

Shijak Taekwondo twee keer Nederlands Kampioen bij NK 2013

Shijak Taekwondo twee keer Nederlands Kampioen

Shijak Taekwondo wordt Nederlands kampioen Taekwondo bij NK 2013.
Naast 2 Nederlandse kampioenen behaalt Shijak Taekwondo nog 3 podiumplekken.

Afgelopen zondag vertrokken 8 geselecteerde deelnemers  van Shijak Taekwondo met de coaches Mitchel Ramdjiawan en Nickos Vassiliadis uit de locatie Leidschendam Leenkamp en Waterland uit Leidschenveen naar het Topsportcentrum in Rotterdam.

Aan dit kampioenschap deden circa 150 top taekwondoka’s mee die streden voor de Nederlandse titel 2013.

Voor Shijak Taekwondo deden mee: Pim van der Helm, Rianne Der Weduwe, Chellzy Reyes, Emma van der Kuur, Cailyn Kaslim, Ritvi Banwari en Boyd Hagebeek.

Cailyn en Boyd kwamen voor Shijak uit in de categorie teams voor de Nederlandse titel.
De strijd in de voorrondes was heftig tegen 8 teams van verschillende scholen die voornamelijk uit het Nederlandsteam waren met ruime internationale wedstrijdervaring.

De Shijak iconen lieten zich niet hinderen door de favoriete rol en versloegen alle deelnemers 1 voor 1. Ze drongen door tot de halve finale, die nog pittiger bleek te zijn. Met verenigde krachten werden ze weer 1ste en gingen nu door naar de spannende finale. Vol zelfvertrouwen werden alle deelnemers uitgeschakeld en werden Boyd en Cailyn uitgeroepen tot Nederlands kampioen. Ze ontvingen de gouden bokaal met luid applaus.

In de individuele klasse moesten Boyd en Ritvi in de voorrondes het opnemen tegen 10 zeer geoefende en gedreven taekwondoka’s. Zonder veel problemen versloegen ze alle deelnemers en gingen als 1ste en 2de naar de halve finale. In de finale bleek de tegenstand voor Ritvi net iets te groot te zijn en eindigde als 6de in de poule.

Daarentegen bleef Boyd genadeloos doorgaan. In de finale voor de 1ste en 2de plaats bleef hij tot het laatste seconde spannend. Met een neuslengteverschil greep Boyd,  net naast de 1ste plek  en nam trots  de zilveren plak in ontvangst.

In de individuele klassen moesten Emma en Cailyn het opnemen in een poule van 17 deelnemers. In de voorrondes versloegen de dames van Shijak ruim 8 deelnemers om in de halve finale te komen. In de halve finale pakte Cailyn goed door en drong door tot de finale. In de finale veroverde Cailyn de bronzenplek voor Shijak. Emma deed het zeer goed, ze versloeg 8 deelnemers en eindigde 9de in de poule.

Chellzy startte in een poule waarin de Europese kampioen. Als underdog bleef hij zeer kalm en beheerst en maakte zeer slim gebruik van deze rol. Hij schakelde zeer verrassend diverse tegenstanders in de voorrondes en halve finale. In de finale hield hij zich goed staande tegen de Europees kampioen, maar verloor deze wedstrijd en nam zeer bescheiden de bronzenplak in ontvangst in deze zware poule.

Voor Pim en Rianne, die beide in de seniorenklasse streden, bleek het een grote uitdaging te zijn.
Rianne stond in een poule van 10 deelnemers met voornamelijk dames uit het Nederlands team.
Een heftige strijd, waarbij Rianne vier dames wist te verslaan. In de finale struikelde ze over de grote tegenstand en werd zeer gelukkig 6de in de poule.

Ook Pim had het zeer zwaar tegen deelnemers uit het Nederlands team, die doorgaans ook in Korea trainen. Een uitdaging voor Pim, die hij heeft waargemaakt, door toch drie deelnemers te verslaan. De overige vijf bleken nu nog een maat groter te zijn. Pim is met geheven hoofd geëindigd op de 6e plaats in de finale.

Een zeer goede en vruchtbaar Nederland kampioenschap voor Shijak Taekwondo Haaglanden.

Meer informatie : website: www.Shijak.nl, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 070- 320 22 20 na 20.00 uur
Trainingslocaties:  Leidschenveen Waterland Eendenplein 1-5 , Leidschendam ‘t Lien, Leenkamp 11.

Laatst bijgewerkt op zondag 08 december 2013 21:31

Activiteiten

Geen evenementen