logov8
Korea-Flag-128

Kerstgift Sponsorloop slachtoffers Filipijnen

Kerstgift sponsorloop van Shijak Taekwondo aan de kinderen van Filippijnen
 
Shijak Taekwondo haalt een kleine 500 euro op voor de kinderen van Filippijnen, die slachtoffer zijn geworden van de vernielende tyfoon Haiyan.
 
Met verenigde krachten van de Pieten, Kerstman, het team, leden en ouders van Shijak Haaglanden  tijdens de jaarlijkse Pietentraining een sponsorloop georganiseerd speciaal voor de kinderen van het dorpje Tacloban.
 
Door de sponsoring van het team van Shijak om deze activiteit mogelijk te maken, hebben de deelnemers en ouders van Shijak zich uitermate ingespannen om dubbeltjes en kwartjes binnen te halen. Tot grote verbazing is een kleine 500 euro binnen gehaald.  Het opgehaalde bedrag zijn door aanwezige ouders bijgehouden en gecontroleerd. Om de deelnemers en ouders voor deze geweldige prestatie te belonen, heeft Shijak circa 90 euro euro aan prijzen uitgereikt aan de top 5 winnaars.

Onno Reumerman die circa 125 euro heeft opgehaald, kreeg de eerst krijs. 2de prijs voor Rissa Schaefers die bijna 100 euro op heeft gehaald. 3de plaats voor Bas de Lange, 4de voor Reyvano Djojopawiro en de 5de plaats voor Fawaz Mahamdi/Eleveld.  Verder hebben de rest van de deelnemers 10-tallen euro’s met moeite hebben opgehaald.  Om dat ieder cent telt, is het een hele prestatie voor degenen, die zich hiervoor hebben ingespannen.
Onno Reumerman

125,5

Rissa Schaefers

79,5

Bas de Lange

51,5

Revano Djojopawiro

50

Fawaz Mahamdi

32

Finette Biesma

30

Noa Wong

30

Dina Vlad

15

Elena Vlad

15

Colin Plug

11

Lesley Groeneveld

10

Shaita Groeneveld

10

Elisa ?

5

 Op verzoek van Shijak  hebben enkele afgevaardigden van de Verenigde Naties, Antonio Perez en Rose Jimenez specifieke gezinnen en een dorp geselecteerd, waar het geld voor de kerst aan besteed moest worden. Deze contacten zijn gecoördineerd en gemonitord door een ouder afkomstig uit de Filippijnen.
 
Het zijn twee zwaar getroffen families geworden, Antonio Perez en Vida Reyes. In Tacloban,  waar het dak volledig en het huis grotendeels was weggewaaid. Verder was de gehele bezitting van deze grote families volledig verloren gegaan. Ze hadden nauwelijks kleren en weinig tot geen eten of drinken. Antonio en Rose hebben foto’s meegenomen van de situatie van de gezinnen, hoe Oma, kinderen en kleinkinderen woonden. De rest van het geld wordt gebruikt om de daken van de naburige huizen te reparen.
  
Het was hartbrekend voor de Shijak-leden om de foto’s te zien, hoe het leven ineens kan veranderen en zeer betrekkelijk is. In het kader van de opvoeding in de taekwondo-code is het goed, dat de kinderen nu zelf hard hebben gewerkt aan de o, zo belangrijke respect en naastenliefde.
 
We hebben inmiddels het ontvangstbewijs van de gift ontvangen. Op dit moment als u dit artikel leest zijn de daken en de huizen van de gezinnen voor de kerst herteld en wordt op dit moment de naburige huizen gerepareerd. De kinderen hebben nu een dak boven hun hoofd en kunnen het leven weer oppakken.
 
Met dank aan het team van Shijak, de deelnemers en ouders die deze mooie kerstgedachte werkelijk hebben gemaakt.

Laatst bijgewerkt op vrijdag 27 december 2013 22:41

Activiteiten

Geen evenementen