logov8
Korea-Flag-128

Sevda Adiyaman brons op NK 2014

Sevda Adiyaman van Shijak Taekwondo behaald bronzenplak op Nederlands kampioenschap sparren.

Jl. zondag hebben 2 talenten van Sevda Adiyaman en Ishaan Harylallsingh, onder begeleiding van de Sparring coach Anand Harylallsingh meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Sparren. Dit kampioenschap werd gehouden in het Topsportcentrum te Almere.

Dit is het hoogste niveau in Nederland, waarbij de deelnemers knokken om in aanmerking te komen in de Nederlandse selectie, om na een verdere selectie en training uitgezonden te worden voor de EK en WK.   Dit is het zwaarste en moeilijkste toernooi, waar overwegend zwarte banders aan mee deden.

Sevda met de rode band, die nog niet zoveel ervaring heeft op dit niveau, is voor dit kampioenschap intensief getraind door de trainers van Shijak. Ze is vooral voorbereid om veelvuldig hoofdcontact, die ze natuurlijk moest ontwijken van de zwarte banders en in de counter de broodnodige punten op het juiste moment moest scoren.

Ze ging onbevangen de strijd aan voor de Nederlandse titel. Al snel bleek dat er erg veel zeer ervaren tegenstanders zaten in haar poule.  In de eerste ronde weerhield dit haar er niet van om vol in te gaan en zoveel mogelijk de schade te beperken. In de tweede ronde was ze goed opgewarmd om bij de volgende tegenstander voldoende punten te halen om door te gaan naar de halve finale.  In de finale had Sevda het heel zwaar, maar wist toch nog een paar keer haar tegenstander een paar keer zodanig te raken, dat ze tegen de mat aanvlogen. Sevda werd zeer vermoeid, maar heel trots met haar derde plaats in haar poule. Dit is een mooie prestatie voor haar eerste keer NK. We zullen zeker nog meer mooie partijen van Sevda zien.
 
Ishaan met meer sparringservaring bond de strijd aan met veel vertrouwen. Hij mocht in zijn poule zijn vaardigheden op dit niveau uitproberen tegen de getergde tegenstanders voor de Nederlandse titel. Ishaan maakte goed gebruik van het veld, bewoog erg soepel en was zeker aanwezig in het veld. Hij  liet erg mooie en snelle combinaties zien, maar kon onvoldoende punten halen om door te gaan naar de halve finale en werd uiteindelijk vierde in zijn poule.
 
Een zeer goede en vruchtbaar Nederlands kampioenschap voor Shijak Taekwondo Haaglanden.
Meer informatie : website: www.Shijak.nl, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 070- 320 22 20 na 20.00 uur
Wedstrijdtraining woensdag vanaf 19.30 uur
Trainingslocaties:  Leidschenveen Waterland Eendenplein 1-5 , Leidschendam ‘t Lien, Leenkamp 11.

Laatst bijgewerkt op dinsdag 04 februari 2014 17:24

Activiteiten

Geen evenementen