logov8
Korea-Flag-128

Cyriel Shijak geslaagd voor Stijlscheidsrechter/veldcoördinator

Coördinator Cyriel Shijak geslaagd voor Stijlscheidsrechter Licentie

In verband met de nieuwe Stijlwedstrijdregels per 1 januari 2014 heeft de hoofdcoördinator van Shijak “Cyriel”een opfriscursus gedaan in Utrecht om zijn scheidsrechterslicentie te behouden.


Dit was een intensieve dag waarbij vroeg in de ochtend de theoretische reglementen van het nieuwe Stijl grondig werd behandeld, gevolgd voor een pittig schriftelijk examen.

Het theoretische deel begon om 9.30 tot 12.30 uur.  Dankzij de grondige bestudering van de gewijzigde reglementen vooraf kon het theoretische examen in een halfuur afgerond worden.

Naast de organisatorische reglementen werden in het bijzonder de wijzigingen van de beoordelingen van de Poomsae’s  aangeleerd en getoetst.


In de middag werden de Stijlvormen tot en met de 16de Poomsae als warming-up doorgelopen. Na deze praktische toets moest de korps van Stijlcoördinatoren/scheidsrechters het geleerde in prakrijk brengen door de deelnemers van het District West team in wedstrijdvormen te beoordelen.

In eerste instantie bleek het zeer lastig te zijn, om alle oude en gewijzigde punten heel snel in de praktijk toe te passen. Na een paar uur  jureren ontstond een denkstructuur om de fouten in te delen in grote en kleine fouten. Het puntenaftrek voor een grote fout is -0.3 en kleine -0,1 punt van de maximaal 4 punten voor techniek en 6 punten voor presentatie. Techniek is vervolgens onderverdeeld in 2 beoordelingsitems en presentatie in 3 items. Het pratische deel duurde tot 17.00 uur. Na een evaluatiebesopreking van ruim 1,5 uur voor de kandidaten is het toch nog 19.30 uur geworden,voordat we in de auto konden instappen met een volle rugzak.

Al met al best gecompliceerd als het nog nieuw is. Voor de deelnemers is het wel makkelijker en eenvoudiger geworden om de aftrekpunten te voorkomen.

Aan het einde van de avond  werd Cyriel blij verrast met een diploma, waarbij hij geslaagd was voor zowel theorie als voor praktijk. Het pratische deel duurde tot 17.00 uur. Na een evaluatiebespreking van ruim 1,5 uur voor de kandidaten is het toch nog 19.30 uur geworden, voordat we in de auto konden instappen met een volle rugzak en terugrijden richting Leidschendam-Leidschenveen.

Deze wijzigingen zullen we na het examen in februari 2014 ook binnen de club doorvoeren.

Laatst bijgewerkt op maandag 10 februari 2014 22:48

Activiteiten

Geen evenementen