logov8
Korea-Flag-128

Selectietraining Nederlands team

Nationale Selectietraining Topsportcentrum Papendal

Naar aanleiding van de prestaties op de NK2013 en selectietoernooi op 26 januari voor het Stijlteam van District West (DW), hebben de talenten Boyd Hagebeek, Rianne Der Weduwe en Emma van de Kuur meegedaan aan de selectietraining op zondag 9 februari voor het Nederlands team. Boyd en Chellzy waren geselecteerd op basis van zijn prestaties op de NK. Ook  Emma en Rianne mochten als proef aan deze selectietraining meedoen. Wegens een bleusurre was Chellzy niet aanwezig bij deze training, waardoor het moment helaas voor hem dit jaar voorbij is gegaan.
 
Deze selectietraining werd gehouden in het Top-Sportcentrum Papendal.
Hier trainen  alle topsporters uit alle sportdiscipline van Nederland.
De training werd verzorgd door Bondscoach van het Nederlandse Stijlteam Rob Jansen. De teammanager van het Stijlteam is Marcel Vossen, die voornamelijk verantwoordelijk is voor de logistiek en organisatie.

Vanuit het DW Stijlteam waren Cyriel en Sylvestro vertegenwoordigd. Tevens was de coördinator van Shijak Cyriel ook aanwezig om de deelnemers van Shijak te begeleiden bij deze indrukwekkende omgeving en training.
Vooraf aan de training was een informatiebijeenkomst in het Sporthotel voor de sporter, ouders en coaches.
Bij deze bijeenkomst werden alle ins en outs besproken. Voornamelijk werd de nadruk gelegd op 100% commitment, motivatie en inzet van de betrokkenen.
Als één van de partijen de indruk heeft dat er in de toekomst niet aan de verwachtingen voldaan kan worden, wordt aanbevolen af te zien van deelname en trainingen van het Nederlandse team.
Men is dus opzoek naar de allerbeste taekwondoka’s van Nederland, die er volledig voor willen gaan om de gouden plakken voor Nederland te veroveren op de EK’s en WK’s.
Na de training is bekend gemaakt, dat Boyd Hagebeek deel mag uitmaken van het Nederlandse talententeam. Rianne en Emma moeten nog een uitdaging aangaan. Als de dames komende periode op één van de kwalificatiewedstrijden Open Duitse, Open Belgische of Open Oostenrijkse een podiumplekken kunnen bemachtigen in één van de 3 categorieën individueel, paren of sunchroom3, dan zullen ze ook opgenomen worden in het Nederlandse/talententeam.

Het Nederlands team zal op regelmatige basis weekendtrainingen houden in een sportcomplex/hotel in Veldhoven,
waarbij de talenten in eerste instantie op 1 dag van het weekend komen om te trainen.


Links: Emma van de Kuur, rechts Ata Alavi meervoudig EK-kampioen en recent ook 3de op de WK. Tevens Sportman van het jaar 2013 
Meer informatie over de verdere ins en outs zal per mail door de Bondscoach medegedeeld worden.

Shijak Coördinator

Laatst bijgewerkt op dinsdag 11 februari 2014 17:08

Activiteiten

Geen evenementen