logov8
Korea-Flag-128

Brons en zilver bij Open Marchel van de Poel Sparren

Podiumplekken voor Shijak bij Open Marcel van der Poel Sparren
Zilver voor Lynne van Erp en Brons voor Ishaan Harylallsingh
 

Afgelopen zaterdag 08 Maart 2014 werd het toernooi gehouden in Roelofarendsveen.
Er waren 330 deelnemers die aan het toernooi meededen.
Ook Taekwondoka’s van onze buurlanden waren aanwezig.  Van Shijak Taekwondo Haaglanden deden de volgende leerlingen mee: Lynne van Erp en Ihsaan Harylallsingh. Als coach ging mee Anand Harylallsingh. Beiden leerlingen zijn goed voorbereid op pad gestuurd. Ze hadden er beiden duidelijk zin in.

Het team had zich om 08.15 aangemeld. Lynne van Erp was in de ochtend aan de beurt en moest wel 32 partijen wachten voor ze eindelijk aan de beurt was.

In de tussen tijd kregen Lynne en Ishaan een goede warming up. Coach Anand trainden situaties en combinaties. Hij gaf hierbij ook de uitleg van hoe, waarom en wanneer je moet toeslaan. Lynne en Ihsaan maakten een uiterst ontspannen indruk, ondanks de toenemende interne spanning.

Het was eindelijk zover. Lynne deed haar beschermers aan en ging met haar coach naar het veld.
Ze moest tegen een leerling van Koryo Den Haag.  Lynne  bewoog heel soepel door het veld, zoals haar was opgedragen door haar coach. Ook bij aanvallen bleef Lynne net uitwijken en ontwijken. Aanvallend liet ze hele mooie Dollyeo combinaties zien. Ze ging er pittig in en raakte de Hogo van haar tegenstander overtuigend. Tot aan de pauze ging het gelijk op.
Ook in de tweede ronde ging ze er zelfverzekerd in. Gebruikte beiden benen. Dubbele Dollyeo.
Helaas moest Lynne de wedstrijd weggeven met 08-04.
Lynne van Erp werd Tweede ( Zilver).

 
Ihsaan (Cadetten) was kort na Lynne aan de beurt. Ihsaan mocht het opnemen tegen een Taekwondoka uit Duitsland. Sinds begin van dit jaar mogen de deelnemers vanaf 12 jaar ook punten met de voeten  scoren op het hoofd. Kort nadat de scheidsrechter Shijak riep kreeg Ihsaan meteen een Naryeo op het hoofd. Deze actie weerhield Ihsaan er niet van om ook zijn combinaties in de strijd te gooien. Er werd op hoog tempo over en weer veel verschillende combinaties gemaakt.  Het zag er spectaculair uit. Ihsaan maakte een Dollyeo met het achterste been, gevolgd door een mom Dollyeo, Dwit en meteen weer een Dollyeo. Hier heeft hij een goed punt gemaakt op de Hogo. Zo waren er meer van dit soort technische hoogstandjes. De Duitse tegenstander had zichtbaar meer ervaring in het sparren naar het hoofd. Dat liet hij ook wel merken. Het is voor Ihsaan een goed leermoment geweest. Hij heeft de wedstrijd met een goed gevoel afgerond en is uiteindelijk derde (Brons) geworden.

Het is jammer dat er van de tientallen sparringskampioenen niet zoveel hebben meegedaan aan dit toernooi.

Ingezonden stuk
Sparringscoördinator Shijak
Anand Harylallsingh

Laatst bijgewerkt op dinsdag 11 maart 2014 20:30

Activiteiten

Geen evenementen