logov8
Korea-Flag-128

2x Zilver veroverd op internationaal sparringstoernooi

Boyd Hagebeek en Ishaan Harylallsingh van Shijak Taekwondo veroveren zilver op internationaal sparringstoernooi.


J.l.  hebben Boyd Hagebeek en Ishaan Harylallsingh van Shijak Taekwondo meegedaan aan de 14th Internationaal Windmills Taekwondo Championships in Dordrecht.

Aan dit toernooi deden 370 beste geselecteerde Europese deelnemers. Nederland was bij dit toernooi met circa 100 deelnemers vertegenwoordigd in de leeftijdsklasse van 11 tot en met 17 jaar.

Door het hoge niveau van dit toernooi zijn de deelnemers van Shijak Taekwondo zorgvuldig geselecteerd.  Bij Shijak taekwondo kwamen circa 10 deelnemers in aanmerking voor dit toernooi, maar slechts 2 zijn voor deze toernooi geselecteerd. De andere potentiële deelnemers konden geen vorm behoud tonen of konden om andere reden niet aan dit toernooi meedoen. Boyd en Ishaan ,beide in de A-klasse hebben Shijak taekwondo op dit toernooi vertegenwoordigd, omdat ze goed  waren voorbereid voor dit toernooi en waren favoriet voor een podiumplek.
Ze moesten het echter nog waar maken onderleiding van de ervaren coach en trainer Anand Harylallsingh.

Zoals gebruikelijk bij de Open Windmills was de sfeer erg gespannen en zijn de deelnemers gebrand om te knallen.  
Na een goede warming-up van de coach, gevolgd door situatietraining op techniek en snelheid waren de uitverkoren deelnemers van Shijak  klaar om de krachten te meten.

Boy was al eerste aan de beurt. Hij was zichtbar ontspannen, doch gefocust om te winnen.
Hijmoest tegen een erg ervaren topsporter, die zeker een kop groter was. Hij liet zich niet intimideren en zette zijn aanval beheerst en doordacht in. Het ging er fel aan toe en werd afgewisseld met mooie rake combinaties van Boyd. De eerste ronde ging gelijk op. In ronde twee werd niet aan inhouden gedacht door beiden sporters. De diverse combinaties volgden zich in rap tempo op. Ze gingen nu beiden voor de winst. Door het lengteverschil kwam Boyd in de finale net een paar punten te kort tot de eindgong luidde. Een zeer mooie prestatie van Boyd die zilveren bokaal  zeer verdiend en trots in ontvangst nam.

Ihsaan was kort na Boyd aan de beurt. Ihsaan kon intussen zijn tegenstanders bestuderen en had al een strategieplan ontwikkeld. In het veld viel het toch tegen, omdat zijn tegenstander een kop groter was en goed gebruik van maakte, door snelle combinatie naar lichaam en hoofd af te wisselen.  
Gelukkig kon Ishaan deze combinaties ontwijken en schakelde snel over tot succesvolle counteraanvallen. Door deze aanvaltechniek bleef het bij enkele tegenpunten en moest Ishaan deze partij helaas weggeven. Na een korte rustperiode en instructies van de coach was hij succesvoller in de finale. Om het lengteverschil te overbruggen bleef hij nu dicht op zijn tegenstander, zodat zijn tegenstander minder in zijn spel kon komen en Ishaan de broodnodige punten met veelvuldig hoofdcontact binnen kon slepen. Ondanks het beëindigen van de partij, door een ongelukkige blessure  van Ishaan werd hij 2de in zijn poule en nam de zilveren bokaal in ontvangst.


Het was een spannende, leerzame en succesvolle dag voor de sporters en de coach.
Ingezonden stuk: 
Sparringscoördinator Anand Harylallsingh
 

Laatst bijgewerkt op vrijdag 25 april 2014 09:48

Activiteiten

Geen evenementen